fbpx

Vinarija Zvonko Bogdan

Vinarija Zvonko Bogdan je bila odrediste za nasu veselu grupu iz Beograda. Nakon kraceg razmatranja, odlucili smo se da posetimo jednu od najlepsih vinarija u Srbiji. Ali pre nego sto saznate vise o jednoj od najmodernijih vinarija kod nas, predlazemo da se upoznate sa celokupnim planom naseg izleta za taj dan. Kao i do sada, i ovaj izlet je imao nekoliko destinacija. Osim vinograda i vinarije, obisli smo Palicko jezero kao i hotel Aqua Marin u Banji Kanjiza.

Svakako, za vecinu posetioca izleta, vinarija Zvonko Bogdan je ostavila veoma jak utisak. Da li je to zbog samog ambijenta ili kvaliteta vina koje su probali, manje je bitno. Ono sto je vazno jeste da su posetioci ovu destinaciju okarakterisali kao jednom od najboljih do sada.

O VINARIJI:

Vinarija Zvonko Bogdan izgrađena je u stilu secesije koja je karakteristična u tradiocionalnoj Palićkoj arhitekturi.Prelepa spolja, mozda je jos interesantnija unutra gde je smestena najmodernija francuska tehnologija. Kao sto znate, slike vrede vise od hiljadu reci. Ispod se nalazi galerija fotografija koju smo napravili tokom izleta.Nezaboravni enterijer vinarije uređen je po uzoru na francuske vinske zamkove. Ukratko bi se sve moglo opisati kao prepuno emocija i optimizima (i to pre nego sto smo probali vina).

Vinarija Zvonko Bogdan fotografije:

Vinarija je pocela sa radom 2008 godine. Od samog pocetka cilj je bio precizno definisan a to je proizvodnja vrhunskih vina. Posle svih ovih godina, kristalno je jasno je da je taj cilj i ostvaren. S obzirom da vinarija nosi ime najpoznatijeg pevaca i umetnika iz Subotice, Zvonka Bogdana, spoj vina i umetnosti je logican epilog. Na zaista velikoj povrsini od 5800 m2, nalazi se klub i sala namenjeni turistima i obilascima kakav je bio i ovaj nas. Sama proizvodnja je smestena u podrumu. Oprema za primarnu preradu je poreklom od renomiranog francuskog proizvodjaca Vaslin Bucher. Vrhunsku tehnologiju mogu prepoznati i laici a sliku vinskog podruma mozete videti ispod.

vinarija zvonko bogdan

Francuska tehnologija proizvodnje vrhunskih vina

VINOGRADI:
Kako je sve podredjeno kvalitetu, u proizvodnji vina se vodi racuna o svakom detalju. Izmedju ostalog, vinarija koristi grožđe isključivo iz svojih vinograda. Prvi zasadi datiraju jos iz 2006 godine, dakle dve godine pre nego sto je vinarija pocela sa radom. Oni se nalaze na jezeru Ludaš prilikom cega ukupna povrsina pod zasadom iznosi citavih 56 hektara. Vinogradi se nalaze u predelu Subotičko-Horgoške peščare i to na tri lokacije. Radić, Palić i Ludaš koje svojim posebnim zemljišnim i mikro klimatskim uslovima određuju stil i prepoznatljivost vina.

PROIZVODI:
Vinarija Zvonko Bogdan je svoje unikatne proizvode tj. vina podelila u tri posebne kategorije. To su Classic line, Premium Line i Icon line.

zvonko bogdan vina

U classic vina spadaju Rosé, Život teče i 8 Tamburasa. Njihova prosecna cena je izmejdu 750 do 1110 dinara. Sledeca kategorija su premium vina (Rosé Sec, Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc) sa cenom od 900 dinara i Cuvée No.1 sa cenom od 1500 dinara. Naravno, Icon kategorija je i najskulja gde je litar Campana Albus 3000 din. a Campana Rubimus oko 6000 dinara.

OBILAZAK VINARIJE:
Kako je celokupan pristup osoblja vinarije orijentisan ka krjanjem kupcu tako se vodilo racuna i o prezentaciji. Omogucene su i turističke posete za sve ljubitelje vina. Pored proizvodnog dela, postoji i klub sala namenjena turističkim obilascima i degustaciona sala sa pogledom na barik podrum. Clanovi udruzenja Penzionerski Servis su iskusili gostoprimstvo domacina. Atmosferu i gostoprimstvo mozete videti na nasoj Facebook foto galeriji sa ovog izleta. Ovom prilikom se zahvaljujemo domacinima a u prilog njihovom trudu ide i informacija da su mnogobrojni posetioci izleta imali samo reci hvale i pozitivne utiske. Ispod se nalazi snimak iz sale za degustacije gde su nasi clanovi imali priliku da degustiraju fantasticne proizvode po povlascenim cenama tj popustom za penzionere.

LOKACIJA:
Za vecinu onih koji se interesuju da posete ovu vinariju, bitna stvar koju treba da znaju je njena lokacija. Plantaze vinove loze, vinarija i podrum se nalaze na jezeru Palić. Pristupacna je iz svih putnih pravaca a u blizini auto puta E-75. Na samom severu Srbije, ovo je jedno od najpoznatijih mesta u ovom delu Vojvodine. Da bi ste bolje stekli utisak o poziciji, ispod se nalazi mapa sa vise detalja a ono sto je sigurno je da je nemozete promasiti.

Vinarija Zvonko Bogdan mapa:

 

Povezani pojmovi:

Dodajte vaš komentar

Jednodnevni i dvodnevni izleti po Srbiji u 2021 god za članove Udruženja Penzionerski servis

Godišnji plan izleta i putovanja u 2021. god. za članove Udruženja...

Banje 2021. god. za članove Udruženja besplatan organizovan autobuski prevoz

Obezbedimo na vreme mesto za aktivan letnji planinski odmor u 2021 godini

Za članove Udruženja Penzionerski servis 10% popusta za naručene proizvode