fbpx

Tara, Šargan, krstarenje Drinom, jul i avgust, 25% popusta za članove, vaučer

Za članove Udruženja Penzionerski servis
Aktivan letnji odmor na planini sa 25% popusta

DVE LEPOTICE – TARA I DRINA
Termini:
19. – 24. jul 2020. god.
16. – 21. avgust 2020. god.

6 dana / 5 noći na bazi polupansiona, korišćenje Vaučera

Izleti: Mokra gora, Šarganska osmica, Mećavnik – Drvengrad, krstarenje Drinom, Mitrovac, jezero Zaovine,
manastir Rača, Kaluđerske bare, Zlatibor, destilerija BB Klekovača, Spomen park Kadinjača

Broj mesta je ograničen i rezervacije su do popune mesta

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – BAJINA BAŠTA
Vožnja do Bajine Bašte uz usputnu pauzu za odmor. Po dolasku u Bajinu Baštu smeštaj u hotel Zepter Drina 4*, koktel dobrodošlice i uz vodiča iz TO Taratours upoznavanje sa planom izleta i obilazaka. Slobodno vreme za razgledanje Bajine Bašte, večera i noćenje.

2. dan MANASTIR RAČA – KALUĐERSKE BARE – TARABIĆI
Posle doručka odlazak do manastira Rača. Poseta manastiru i polazak prema planini Tari. Odlazak na Kaludjerske Bare i šetnja od “manastirskih stanova” do Borovog Brda u dužini 2,5 km u jednom pravcu. Povratak do “stanova” i ergele konja, kratka pauza i odlazak autobusom do zaseoka Tarabići, poseta spomen domu proroka, povratak na Kaludjerske Bare, slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Kaludjerskih Bara (nedaleko od hotela Omorike, restorana Javor i Jeremičak).

Povratak u hotel oko 16h, slobodno vreme, večera, noćenje. Manastir Rača – zadužbina kralja Dragutina Nemanjića iz XIII veka, sedište račanske prepisivačke škole, mesto gde je čuvano Miroslavljevo jevandjelje, Patrijarh Pavle je boravio u manastiru 50.tih godina prošlog veka. Borovo Brdo – lokacija na Tari gde se nalazi spomen obeležje borcima Račanske čete iz 2. Svetskog rata. “Manastirski stanovi “ – manastir Srpskih svetitelja na Tari, pripada bratstvu manastira Rača. Ergela konja “Dora” – jahanje na Tari je moguće na egreli konja. Postoji mogućnost rekreativnog jahanja u okviru same ergele.

3. dan DRVENGRAD – ŠARGANSKA OSMICA – ZLATIBOR
Posle doručka polazak prema Mokroj Gori. Obilazak Drvengrada Emira Kusturice, a nakon toga u 10:30 vožnja Šarganskom osmicom, najinteresantnijom muzejskom železnicom u ovom delu sveta. Ukupno 2:20 sata vožnje starom železnicom sa 5 pauza na najinteresantijim tačkama pruge. Nakon toga sledi put autobusom do Zlatibora. Šetnja po centru i slobodno vreme za ručak I individualne aktivnosti. Povratak u u hotel oko 18h, slobodno vreme, večera, noćenje.

Mokra Gora je tipično planinsko selo, a od 2005. godine i park prirode. Selo na granici sa BiH, ušuškano između planina Tare, Zlatibora i Šargana. Predivni pejzaži, autentičan ambijent i nekoliko inetesantnih tačaka su razlog velikog broja gostiju ovde. Šarganska Osmica je puštena u rad 1925.godine i bila je deo pruge Beograd – Sarajevo – Dubrovnik.

Danas se koristi isključivo za turističke svrhe, i gosti se voze 15 tak kilometara kroz planinu Šargan. Osvajajući planinu Šargan, pruga ulazeći i izlazeći iz planine pravi oblik broja 8, te odatle i nazivovog dela pruge. Drvengrad. I selo i grad. I tradicija i savremenost. I kultura i opuštanje. U sklopu Drvengrada je bioskop, galerija, nekoliko restorana, kafića, poslastičarnica, zatvoreni bazen, sportska dvorana, teniski tereni, suvenirnica,….kao i sobe za noćenje. Mesto gde u šetnji možete sresti Moniku Beluči, Džoni Depa, Nikitu Mihalkova, ..

4. dan JEZERO ZAOVINE – MITROVAC – REKA GODINA – BB KLEKOVAČA
Posle doručka, polazak prema jezeru Zaovine na planini Tari. Putovanje od nekih 1:15 sati do jezera. Po dolasku na branu, obilazak mesta gde je Josif Pančić pronašao Pančićevu omoriku, a zatim odlazak do Mitrovca, pauza za individualne aktivnosti: posetu info centru Nacionalnog Parka Tara, šetnja do Tepih livade, osveženje u obližnjem restoranu…povratak prema Bajinoj Bašti uz pauzu na vidikovcu “Kozja stena” I reci “Godini” u Perućcu. Pre odlaska u hotel, odlazak do najveće destilerije u Srbiji – BB Klekovače.

Obilazak proizvodnje I degustacija po želji neke od 17 vrsta rakija. Očekivani dolazak u hotel izmedju 15 i 16 časova, slobodno vreme, večera, noćenje. Jezero Zaovine – nalazi se na visini od 880 mnv i akumulacijsko je jezero nastalo 1982.godine. Ujedno to je mesto gde je Josif Pančić prvi put ugledao novu felu četinara – Pančićevu omoriku davne 1875. godine. Kozja stena – Tara je prepoznatljiva po vidikovcima, a jedan od njih je i na putu od Mitrovca ka Perućcu odakle puca pogled na jezero Perućac i tok Drine. Reka Godina – reka Vrelo u Perućcu, poznatija pod imenom “Godine” zbog dužine od 365 metara, pravi predivan vodopad na užću u reku Drinu. BB Klekovača- jedna od najpoznatijih rakija Srbije proizvodi se u Bajinoj Bašti.

5. dan KRSTARENJE KANJONOM REKE DRINE – VIŠEGRAD
Posle doručka, polazak prema Perućcu. Dolazak u Perućac do 08:30, provera dokumenata i ukrcavanje na brod „Grizlly“ i u 9:00 početak plovidbe u dužini od 52 km, od Perućca do Višegrada. Očekivano vreme dolaska u Višegrad je 12:30. Po dolasku u Višegrad sledi obilazak Andrićgrada i na Drini ćuprije, pa slobodno vreme u samom mestu za ručak i individualne aktivnosti. Povratak nazad je u 15:00 časova. Dolazak u Perućac je u 18:30. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. dan BAJINA BAŠTA – SPOMEN PARK KADINJAČA – BEOGRAD
Doručak, odjavljivanje iz hotela i polazak ka Spomen parku Kadinjača.. Spomenik je posvećen borcima užičkog Radničkog bataljona, Posavcima i Orašanima koji su se žrtvovali 29. novembra 1941. Godine, štiteći odstupnicu glavnini partizanskih snaga iz Užica ka Sandžaku. U autentičnom prostoru bitke na Kadinjači dominira monumentalni spomenik i zgrada Spomen-doma. Dalje produžavamo prema Beogradu, povratak u večernjim satima.

TO Taratours zadržava pravo promene termina izleta po danima

Redovna cena:
– 33.290 din.

Cena za članove Udruženja Penzionerski servis sa 25% popusta:
24.970 din. (u slučaju korišćenja Vaučera cena se umanjuje u iznosu od 5.000 din.)

 

 

NAČIN PLAĆANJA:
– prilikom rezervacije putovanja u Udruženju plaća se 4.970 din – preostali iznos plaća se na recepciji hotela (mogućnost plaćanja čekovima građana i vaučerom na četiri mesečne rate)

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz autobusom visoke turističke klase,
– 5 noći u Hotelu Zepter Drina 4*na bazi polupansiona u 1/2 i 1/3 sobama
– svi izleti i obilasci – sve ulaznice i karte
– sertifikovani vodiči iz TO Taratours za vreme izleta

Cena aranžmana ne obuhvata:
– individualne troškove,
– boravišna taksa i osiguranje – 130 din/dan (plaća se na recepciji hotela)
– doplata za jednokrevetnu sobu 1.360 din/noć
– doplata za dopunsko autobusko sedište u odlasku i povratku ukupno 1.000 din.

Član Udruženja u ovu aktivnost može uključiti još jednu osobu koja nije član Udruženja pod istim uslovima i ceni.

Rezervacije u kancelariji Udruženja Penzionerski servis, ulica Deligradska 27, I sprat, kancelarija 101, svakog radnog dana od 9 – 15 časova, tel: 011/ 285 00 05 i 011/ 6557-221

Tematske ture po Beogradu u oktobru – uz pratnju vodiča

10.10.2020. SUBOTICA, PALIĆ, VINARIJA ZVONKO BOGDAN- Vinskim putem

Za članove Udruženja Penzionerski servis Nastavljamo da putujemo i da se...

Izleti u oktobru 2020. za članove Udruženja Penzionerski servis

Mesečni plan aktivnosti za Oktobar za članove Udruženja Penzionerski servis

Plan je podložan eventualnim izmenama Način prijavljivanja i kontakti za pojedine...