fbpx

Sekcija i škola plesa

Za članove Udruženja Penzionerski servis

Udruženje Penzionerski servis u saradnji sa
Sekcijom plesa Sokolskog društva Beograd Matica

Rekreativno plesanje i škola plesa

KORISTITE VAŠE SLOBODNO VREME ZA DRUŽENJE I PLES

Ako želite da plešete rekreativno ili da usavršite Vaše znanje plesa i naučite nove plesove ovo je pravi program i grupa za Vas.

Plešemo na dve lokacije i članovi Udruženja Penzionerski servis se mogu opredeliti:
– Gradski centar „Stari DIF“, Deligradska 27, II sprat – Svečana sala sredom u 18 i nedeljom u 17 časova ili
– Požeška 83a, levi ulaz, II sprat, ponedeljkom i četvrtkom od 18 časova.

Vežba se u odabranoj grupi određenog nivoa – prema preporuci trenera ili samostalnom odlukom. Prelazak na sledeći nivo, kao i vežbanje u više grupa, je prema preporuci trenera, sve do nivoa takmičarske grupe, ukoliko Vi to želite.

Početni nivo i rekreativno plesanje je u trajanju od 60 min., a napredni 120 min. po terminu.

Šta plešemo i uvežbavamo:
– Standardni plesovi: Engleski valcer, Bečki valcer, Fokstrot, Tango
– Latino plesovi: Ča-Ča-Ča, Rumba, Samba, Pasodoble, Salsa, itd.
– Društvene igre: Sirtaki, Disko, Rok en Rol, Argentinski tango, Narodna kola, Gradske igre.

Vaši učitelјi plesa su: Svetlana Šapić, dipl.psiholog i instruktorka plesa, i ma Aleksandar Aca Aničić, dipl. Menadžer sporta,rekreacije i turizma, op.trener sportskog plesa.

Kontakt u Sokolskom društvu Beograd Matica: 063/ 241 338 Aca Aničić

Udruženje Penzionerski servis se u ime svojih članova zahvaljuje Sokolskom društvu Beograd Matica.

BENEFITI OD PLESA

Najvažnija korist jeste zadovolјenje osnovne čovekove potrebe za kretanjem, koje je pri ovoj specifičnoj aktivnosti obogaćeno muzikom, koja Vas podstiče da se već pri prvim taktovima muzike pokrećete u prijatnom ritmu.

Lepota koju osetite prilikom izvođenja pokreta na omilјeni ritam nije površinska, uočićete ozarenost i sjaj u svakoj osobi koja pleše. Plesom ćete ne samo doživeti pozne godine, već ćete ih i ŽIVETI!

Ne manje važna korist od plesa je izuzetna mogućnost za druženjem. Upoznavanjem sa lјudima koje privlači isto interesovanje stičete neraskidiva prijatelјstva, nove mogućnosti za društvenim i poslovnim komunikacijama, kao i mogućnost upoznavanja životnog partnera.

U nizu kvaliteta koje ima jedna svestrano razvijena ličnost vrlo je značajan osećaj za lepo, skladno i ritmički pravilno kretanje – koje se sve stiče plesanjem.

Korišćenje različitih vrsta plesova omogućava neusilјeno i nenametlјivo formiranje navike za pravilnim držanjem tela. Pravilno, uspravno držanje tela je ne samo civilizacijska tekovina čoveka, već i njegova obaveza i kulturna potreba.

Poznato je da svaki ples pored pozitivnog dejstva na srčano-vaskularni, disajni i nervni system, veoma povolјno utiče na razvijanje muskulature donjih ekstremiteta, na elastičnost i čvrstinu njihovih zglobova.

Plesanjem se razvija: brzina kretanja, orjentacija u prostoru, okretnost, koordinacija pokreta, muzikalnost i osećaj za ritam, gipkost i elastičnost u pokretima, stvaranje prijatnog i emotivnog stanja.

Vedrina, radost i izražavanje unutrašnjih osećanja pokretom, kod plesača stvara osećaj samopouzdanja.

Postoje mnogobrojne studije i istraživanja kojima se dokazuju pozitivni efekti od plesanja, veliki je broj poznatih ličnosti koji su pisali i govorili o plesu, a mi izdvajamo Platona koji za pravilno odrastanje navodi važnost dveju komponenata: fizičko vaspitanje tela i muzičko vaspitanje duše – a to Vam daje PLES!
Bavite se plesom zauvek i život će vam biti lep!

Ne uživajte sebično u ovoj lepoti, već svoju radost podelite sa drugima – budite misionari plesne veštine, obradujte svoje bližnje podarivši im saznanja o plesu.

Godišnji plan izleta i putovanja – jun i jul 2022. god.

LETOVANJE GRČKA 2022.god. – GRUPE

Za članove Udruženja Penzionerski servis 10% popusta za naručene proizvode

Tematske ture po Beogradu u oktobru – uz pratnju vodiča