fbpx

Uz uživanje na peščanim plažama i kupanje, tri dana su predviđena za izlete – Nea Vrasna 22.05. – 02.06.2020.

Uz uživanje na peščanim plažama i kupanje, tri dana su predviđena za izlete:

STAGIRA – rodno mesto čuvenog grčkog filosofa Aristotela,
URANOPOLIS – „Nebeski grad“, predvorje Svete Gore,
KRSTARENJE – tročasovno krstarenje zapadnom obalom Atosa (Svete Gora: 9 manastira),
POSETA HILANDARSKOM METOH MANASTIRU – KAKOVO (dozvoljen je pristup ženama)
KAVALA – jedan od najslikovitijih grčkih gradova,
SOLUN – Panoramski obilazak grada i posete spomen groblju srpskih vojnika – Zejtinlik uz obilazak spomen kosturnice i crkvi Sv. Dimitrija

Nea Vrasna 12 dana / 10 noćenja
(dnevna vožnja u odlasku)
22.05. – 02.06.2020.

Broj mesta je ograničen i rezervacije su do popune mesta.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan, 22.05.2020. Petak
Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima. Dnevna vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke uz kraća zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih procedura. Dolazak u Nea Vrasnu u popodnevnim časovima. Smeštanje u sobe, slobodno vreme za upoznavanje mesta. Noćenje.

2, 3. Dan, 23/24.05.2020. Subota – Nedelja
Slobodan dan za odmor, kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

4. Dan, 25.05.2020. Ponedeljak
U jutarnjim časovima krećemo na celodnevni izlet. Nakon kratke vožnje stižemo u Stagiru, rodno mesto čuvenog grčkog filosofa Aristotela. Nastavljamo naše putovanje ka „Nebeskom gradu“ – Uranopolisu, koji sam po sebi predstavlja predvorje Svete Gore. U Uranopolisu se ukrcavamo na brod, i krećemo na tročasovno krstarenje zapadnom obalom Atosa ( Svete Gore ). Sa mora ćemo videti 9 manastira, od kojijh je osam grčkih ( Konstamonit, Dohiraj, Ksenofont, Ksiropotam, Simonopetra, Grigorijat, Dionizija, Sveti Pavle ) i jedan ruski ( Pantelejmon ). Sa broda ćemo videti i pristanište manastira Hilandar – Jovanicu. Nakon završetka krstarenja, odlazimo do metoha (jedan iz zajednice) manastira Hilandar – Kakovo, koga mogu posetiti i žene. Povratak u smeštaj u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme, Noćenje.

5. Dan, 26.05.2020. Utorak
Slobodan dan za odmor, kupanje i individualne aktivnosti. Preporučujemo večernju šetnju do Asprovalte. Noćenje.

6. Dan, 27.05.2020. Sreda
Dan rezervisan za posetu Solunu. Panoramski obilazak grada: Promenada, Bela kula, Sajam, spomenik Aleksandru Velikom, Aristotelov trg, glavne ulice… Poseta spomen groblju srpskih vojnika stradalih na Solunskom frontu – Zejtinlik, uz obilazak spomen kosturnice. Poseta crkvi Sv. Dimitrija i slobodno vreme u centru grada. U predvečernjim časovima predviđen povratak u smeštaj. Slobodno vreme, Noćenje.

7. Dan, 28.05.2020. Četvrtak
Slobodan dan za odmor, kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

8. Dan, 29.05.2020. Petak
U jutarnjim časovima krećemo za Kavalu, grad sa belim građevinama koje podsećaju na veliku pahulju. Kao takav u celini predstavlja jedan od najslikovitijih grčkih gradova. Videćemo čuveni akvadukt iz XVI veka, popećemo se do gradske tvrđave – simbola grada iz vremena Osmanskog carstva. Nekada je služila za odbranu od neprijatelja a danas je mesto za opuštanje i šetnju. U sklopu tvrđave ćemo videti pozorište na otvorenom, a ostavljamo Vam mogućnost da se poponete i na samu kulu odakle se pruža pogled na Kavalu koji zaista ostavlja bez daha. Obići ćemo rodnu kuću Muhameda Alija Egipatskog – osnivača modern egipatske države. Slobodno vreme za šetnju pored mora, ručak. U poslepodnevnim časovima vraćamo se nazad u smeštaj. Slobodno vreme, Noćene.

9, 10 Dan, 30/31.05.2020. Subota – Nedelja
Slobodan dan za odmor, kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

11. Dan, 01.06.2020. Ponedeljak
Napuštanje smeštajnih jedinica do 9 časova po lokalnom vremenu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja preko Grčke, Makedonije, Srbije uz kraća zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih procedura.

12. Dan, 02.06.2020. Utorak
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Nea Vrasna: Na oko sedamdeset kilometara udaljenosti od Soluna i isto toliko od Kavale, između Stavrosa i Asprovalte u zalivu Strimonikos, u regiji Svetog Đorđa, nalaze se turistička mesta Vrasna Paralia i Nea Vrasna. Široka plaža, dugačka sedam kilometara, more godinama nagrađivano „plavom zastavom“ Mediterana i dobar položaj ostaju u neizbrisivom sećanju svakom ko je ikad posetio ovaj deo grčkog primorja.

Sve u ovim turističkim mestima – kafići, restorani, taverne, brižljivo izabrane vile za smeštaj gostiju, podređeni su odmoru i relaksaciji i zato Vrasna Paralia i Nea Vrasna zajedno nose epitet idealnog mesta za mirno porodično letovanje u Grčkoj.

Kancelarija i predstavništvo agencije TURISTTRADE u Nea Vrasni je na raspolaganju gostima i za ovo letovanje, kao i za kompletan uslužni servis i nalazi se u Vili Jorgos.

CENA:
118 € (plaćanje isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate)

NAČIN PLAĆANJA:
– čekovima građana (tri čeka na 5.000 din. sa dinamikom naplate do 15.12.2020. god.) ostatak na račun Udruženja
– na četiri mesečne rate do polaska (feb, mart, april i 10. maja)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji,
• 10 noćenja na bazi usluge NA (najam studija/apartmana) u Nea Vrasni iz kataloške ponude agencije Turisttrade.
• Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe za sve vreme putovanja,
• Svi obilazci i izleti do Stagire, Uranopolisa, Kakova, Kavale, Soluna po programu putovanja,
• Krstarenje Svetom Gorom

CENA ARANŽMANA NA OBUHVATA:
• Individualne troškove,
• Boravišnu taksu (5 EUR po smeštajnoj jedinici za ceo boravak)
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje: do 70 godina 1.380 din, preko 70 godina 3.540 din.(moguća uplata u Udruženju)


NAPOMENE:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu).

Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

Rezervacije u kancelariji Udruženja Penzionerski servis, ulica Deligradska 27, I sprat, kancelarija 101, svakog radnog dana od 9 – 15 časova tel: 011/ 285 00 05 i 011/ 6557-221

Jednodnevni i dvodnevni izleti po Srbiji u 2021 god za članove Udruženja Penzionerski servis

Godišnji plan izleta i putovanja u 2021. god. za članove Udruženja...

Banje 2021. god. za članove Udruženja besplatan organizovan autobuski prevoz

Obezbedimo na vreme mesto za aktivan letnji planinski odmor u 2021 godini

Za članove Udruženja Penzionerski servis 10% popusta za naručene proizvode