fbpx

Besplatan obilazak muzeja uz stručno vođenje muzejskih stručnjaka

Za članove Udruženja Penzionerski servis besplatan obilazak muzeja
uz stručno vođenje muzejskih stručnjaka

U maju i junu obilazimo
Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle i Etnografski muzej

Posete su organizovane u saradnji sa stručnim službama muzeja
(aktivnost je trajnog karaktera)

Narodni muzej: Posetiocima će na ovaj način biti pružena mogućnost da prilikom posete muzeju neposredno od muzejskih stručnjaka sazanaju nešto više o pojedinim segmentima stalne postavke, fenomenima i pojavama iz prošlosti o kojima svedoče odabrani eksponati iz bogatog fonda Narodnog muzeja. Trajanje stručnog vođenja po poseti je oko 60-75 min. a nakon toga posetioci mogu nastaviti posetu individualno. Na predlog stručnih službi Narodnog muzeja a zbog obimnog materijala stalnih zbirki posete su podeljene u dve grupe po tri zbirke.

Muzej Nikole Tesle: Posebno obučeni demonstratori prezentuju lik i delo Nikole Tesle kroz interesantne detalјe i priče o našem velikom geniju, ali i kroz puštanje eksponata u rad, koji na autentičan način dočaravaju Teslina brilijantna dostignuća u vremenu u kom je živeo i stvarao. Pored mnogobrojnih ličnih Teslinih predmeta, posetioci imaju priliku i da pogledaju autorski film direktora. Ture sa vodičem kreću na početku svakog sata. Traju oko 45 minuta.

Etnografski muzej: U muzeju se čuvaju zbirke predmeta iz XVIII, XIX i XX veka, ali i stare i retke knjige, fotografije, tri velika albuma akvarela Nikole Arsenovića koji je slikao narodne nošnje od 1840. do 1870, radovi Vladislava Titelbaha, Karola Pop de Satmarija (Carol Popp de Szathmáry), Đoke Milovanovića i radovi nekolicine slikara etnografa (Nikola Zega, Dragutin Inkiostri, Olga Benson…). U zbirkama se čuva više od 120.000 muzealija među kojima je oko 50.000 etnografskih predmeta.

Termini poseta muzejima u mesecu maju i junu:

Zbog komforne i kvalitetnije posete broj članova po poseti je ograničen na 12 do 20 članova.
Svaki član Udruženja u ovu aktivnost može uključiti još jednu osobu koja ne mora biti član Udruženja niti penzioner.

Cena posete za pratioce članova a koji nisu članovi Udruženja:
– Narodni muzej – 150 din.
– Muzej Nikole Tesle – 150 din.
– Etnografski muzej – 100 din.

Individualni dolazak i priključenje grupi bez predhodne prijave Udruženju nije moguće jer Udruženje muzejima unapred uplaćuje sve ulaznice prema broju prijavljenih po terminima i dostavlja imena i članske brojeve članova/posetilaca.

Član Udruženja koji se ne pojavi na terminu koji je rezervisao za besplatan obilazak muzeja gubi mogućnost besplatnog obilaska i svaki sledeći termin plaća prema muzejskom cenovniku.
Obavezne prijave, do popune mesta po terminu, na broj telefona 011/ 285-00-05 i 011/ 6557-221 ili lično u kancelariji Udruženja Penzionerski servis, Deligradska 27, zgrada Starog DIF-a, I sprat, kancelarija 101, svakog radnog dana od 9 – 15h

Za prijavu je potrebno ime i prezime, broj telefona i članski broj.

Godišnji plan izleta i putovanja – jun i jul 2022. god.

LETOVANJE GRČKA 2022.god. – GRUPE

Za članove Udruženja Penzionerski servis 10% popusta za naručene proizvode

Tematske ture po Beogradu u oktobru – uz pratnju vodiča