fbpx

Besplatan obilazak muzeja uz stručno vođenje muzejskih stručnjaka – juli 2019. god

Za članove Udruženja Penzionerski Servis besplatan obilazak muzeja uz stručno vođenje muzejskih stručnjaka

U julu 2019. god. obilazimo

Istorijski muzej, Muzej Grada Beograda-Konak Knjeginje Ljubice i Narodni muzej

Posete su organizovane u saradnji sa stručnim službama muzeja
(aktivnost je trajnog karaktera)

Istorijski muzej: Istorijski muzej Srbije je muzejska ustanova kompleksnog tipa koja ima zadatak da prikuplja, čuva, izučava, stručno i naučno obrađuje materijalna svedočanstva istorije Srbije… U trenutnoj postavci je izložba Kraj Velikog rata 1917–1918 je deo Programa obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata. Izložba je savremeni muzejski projekat koji nastoji da autentičnim materijalima, upečatlјivom scenografijom, zvučnim i svetlosnim efektima i upotrebom tehnologija proširene i virtuelne stvarnosti, što potpunije i verodostojnije približi događaje iz poslednjih ratnih godina.


Muzej Grada Beograda-Konak Knjeginje Ljubice: Konak kneginje Ljubice je jedna od malog broja sačuvanih zgrada iz vremena prve vladavine kneza Miloša Obrenovića. Građen je u periodu 1829–1831. Postavku Muzeja čini reprezentativni izbor predmeta likovne i primenjene umetnosti iz zbirki Muzeja grada Beograda nastali tokom 19. veka, i to domaće zanatsko-umetničke i industrijske proizvodnje. Stalna postavka prikazuje nastanak i razvoj visoke građanske kulture, način života i stanovanje u devetnaestovekovnom Beogradu.


Narodni muzej: Posetiocima će na ovaj način biti pružena mogućnost da prilikom posete muzeju neposredno od muzejskih stručnjaka sazanaju nešto više o pojedinim segmentima stalne postavke, fenomenima i pojavama iz prošlosti o kojima svedoče odabrani eksponati iz bogatog fonda Narodnog muzeja. Trajanje stručnog vođenja po poseti je oko 60-75 min. a nakon toga posetioci mogu nastaviti posetu individualno. Na predlog stručnih službi Narodnog muzeja a zbog obimnog materijala stalnih zbirki posete su podeljene u dve grupe po tri zbirke.


Termini poseta muzejima u mesecu julu:

Zbog komforne i kvalitetnije posete broj članova po poseti je ograničen na 10-15.

Svaki član Udruženja Penzionerski servis može u ovu aktivnost uključiti još jednu osobu koje ne mora biti član Udruženja.

Cena posete za pratioce članova a koji nisu članovi Udruženja:

– Istorijski muzej – 150 din.
– Muzej Grada Beograda-Konak Knjeginje Ljubice – 100 din.

– Narodni muzej – 150 din.

Individualni dolazak i priključenje grupi bez predhodne prijave Udruženju nije moguće jer Udruženje muzejima unapred uplaćuje sve ulaznice prema broju prijavljenih po terminima i dostavlja imena i članske brojeve članova/posetilaca.

Član Udruženja koji se ne pojavi na terminu koji je rezervisao za besplatan obilazak muzeja gubi mogućnost besplatnog obilaska i svaki sledeći termin plaća prema muzejskom cenovniku.

Obavezne prijave na broj telefona 011/ 6557-221 ili lično u kancelariji Udruženja Penzionerski servis, Deligradska 27, zgrada Starog DIF-a, I sprat, kancelarija 100, svakog radnog dana od 9 – 15h

Za prijavu je potrebno ime i prezime, broj telefona i članski broj.

Budimpešta, uvek lepa i zanimljiva – subota i nedelja, 27. i 28. jul 2019. god.

Nastavljamo da putujemo i da se družimo novi izlet za članove...

vaučer za penzionere
Iskoristite vaučer od 4.000 din. – Vrnjačka Banja 22.-29.07.2019. god.

Samo za članove Udruženja Penzionerski Servis ISKORISTITE POKLON VAUČER od 4.000...

Besplatan obilazak muzeja uz stručno vođenje muzejskih stručnjaka – juli 2019. god

Za članove Udruženja Penzionerski Servis besplatan obilazak muzeja uz stručno vođenje...

Izlet “Vršac i Bela Crkva – lepe varoši laganog ritma” – subota, 06. jul 2019. godine

Nastavljamo da putujemo i da se družimo novi izlet za članove...