Atomska Banja – Edelnice Guesthouse

Atomska Banja  – Gornja trepča
Blagoja Paunovića 66/3, 32215

Internet: www.edelnice-guesthouse.com
Kontakt osoba: Kristina Milenović 

Telefon: 069 2442 353

face


edelniceKompletne cenovnike možete preuzeti u prostorijama udruženja. Za adresu i kontakt telefone kliknite OVDE.


Guesthouse EDELNICE u ponudi ukupno ima tri dvokrevetne sobe Ljubav, Vera, Nada, koje će Vam pružati mir, komfor i jednostavnu udobnost. Sobe se nalaze na prvom spratu kuće i pogodne su za parove na odmoru ili rehabilitaciji, starija lica u pratnji ili nerazdvojna društva. U trenucima odmora i dokolice, u svim sobama se nalazi televizor sa kablovskim kanalima I internet je dostupan u celoj kući.

Soba Ljubav – Dvokrevetna soba sa bračnim ležajem, sopstvenim kupatilom i sopstvenim balkonom. Soba je opremljena LCD televizorom, ima pristup  bežičnom internetu, obezbeđeni su peškiri i fen.

Soba Vera – Dvokrevetna soba sa bračnim ležajem i zejedničkim kupatilom. Soba je opremljena LCD televizorom, ima pristup  bežičnom internetu, obezbeđeni su peškiri i fen.

Soba Nada – Dvokrevetna soba sa zasebnim ležajem i zejedničkim kupatilom. Soba je opremljena LCD televizorom, ima pristup  bežičnom internetu, obezbeđeni su peškiri i fen.

U zajedničkoj kuhinji sa trpezarijom možete pripremiti omiljeni topli napitak ili poneki lagani obrok, a u gurmanske svrhe tu je i ozidani roštilj na zajedničkoj terasi.  U sklopu objekta imamo lepo uredjeno zeleno dvorište i trem u dubokoj hladovini vinove loze sa baštenkom garniturom, ljuljaškom, kućicom za najmljadje, idealno za uživanje i opuštanje. Edelnice se nalazi na samo 200 metara od banjskog centra, prve prodavnice, kafiće i restorane naći ćete već u krugu od 50 metra.

Banja Gornja Trepča, poznata i pod imenom Atomska banja nalazi se u  centralnom delu Srbije, u severnom delu Čačansko-kraljevačke kotline, na nadmorskoj visini od 460 m, okružena je planinama Vujan i Bukovik. Šumski pejzaži mestimično su ispresecani proplancima koji su u proleće prekriveni raznobojnim cvetnim ćilimima.Vazduh je ovde, čist, planinski, a tišina i mir veličanstveni. U vrelim letnjim mesecima, kada u ravničarskim predelima vladaju velike žege, ovde je temperatura niža za nekoliko stepeni, a noći su vrlo prijatne i sveže. Uzevši u obzir povoljne klimatske činioce i netaknutu prirodu u kojoj je Banja smeštena, moze se reci da je idealno mesto za boravak svakog čoveka svakodnevno izloženog stresu i štetnim uticajima iz vazduha, vode, hrane. Povratak prirodi je iskonska težnja sve većeg broja ljudi, a ovaj ekološki biser, pruža mogućnost njenog ostvarenja.

U Gornjoj Trepči postoje tri izvora lekovite vode. Temperatura vode je od 28-31°C i u sebi između ostalih elemenata (magnezijum, kalcijum, natrijum, kalijum) sadrži i radioaktivne elemente uran, radon i radijum. Zahvaljujući upravo prisustvu ovih razlicitih elemenata banja je i dobila naziv „atomska“. Vode Gornje Trepče (Atomska Banja)spadaju u najviše proučavane u Srbiji. Koncentracije mikroelemenata, makroelemenata kao i radioaktivnih elemenata, kao i njihovi medjusobni odnosi daju joj specifično lekovito dejstvo, posebno na nervna i mišićna tkiva. Efikasnosti rehabilitacije koju nudi ova ustanova potvrdjena je kliničkim studijama koje su sprovedene u predhodnim godinama i u koje su ukljuceni pacijenti oboleli od Sclerosis multiplex i reumatskih bolesti.  U Gornjoj Trepči terapija se obavlja pijenjem vode, kupanjem i blatnim oblogama. Višednevna terapija kupanjem traje 20-30 minuta. Blato se sprema od zemlje koja se nalazi u blizini izvora i upotrebljava zagrejano u trajanju od 30 minuta. Čak je utvrđeno da na taj način dolazi do stabilizacije šećera u krvi kod dijabetičara. Banjska voda i peloid koriste se za lečenje multipleks skleroze, cerebralne paralize, reumatizma i gastritisa.

Atomska banja – Guesthouse Edelnice

U ponudi imamo :

Za nase goste organizujemo izlete do manastira Vujan, manastira Vraćevšnica, manastira Srpske svete gore – manastire Ovcarsko kablarske klisure, Jezeru Međuvršje,  Knićkog jezera, i kulturno istorijskim spomenicima Čačka i Gornjeg Milanovca.

Organizujemo posete manifestacijama koje se odrzavaju u okolini: Letnji dani kulture, “Plodovi Zapadnog Pomoravlja” ,“Bungurijada“ , “Kupusijada”, „Zlatni kotlić Čačka“,’’Somijada’’, “Pitijada“, Biciklistička trka “Čačak Classic <strong> “,Moravska regata , Ovčarsko-Kablarska regatta, Dragačevsgog sabora trubača – Guča festival,Sabor frulaša Srbije “Oj Moravo “ Prislonica.

Za goste koji žele aktivniji odmor preporucujemo: golf, splavarenje, planinarenje, alpinizam, sportski ribolov, paraglajding, mountain bike, kajak i kanu.

atomska banja
U Cenu je uključuno:

– Noćenje – boravak min. 7 dana
U cenu nije uključeno:
– Manipulativni troškovi
– Boravišna taksa,
– Prijava-odjava,
– Osiguranje.

Dodajte vaš komentar

Apoteke Automobili Banje Hrana i piće Laboratorije Medicinsko tehnička pomagala Muzeji Naručivanje telefonom Obuća i odeća Optika Ortopedska pomagala Ostalo Pozorišta Stomatologija Trgovinski lanci Turizam Zdravstvo
oktopod travel
Oktopod Travel – Za članove Udruženja posebni popusti na sve turističke aranžmane

Popust 10% na generalno sve usluge i mogucnost placanja putem administrativne...

Manastirski med
Манастирски производи за чланове Удружења Пензионерски сервис

Манастирски производи за чланове Удружења Пензионерски сервис из манастира „ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ“код...

fizikalna terapija popust
Ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju “ASCENDENS”

Adresa: Bulevar Arsenija Čarnojevića 106/1 Telefon: 063 231 988, 011/314 8563...